Українці можуть цілком випадково наткнутися на монету номіналом у 50 копійок, яку можна продати більш ніж за 500 доларів. Як виглядає цінна монета і чому за неї готові платити великі гроші, йдеться на спеціалізованому ресурсі Violity.

Якщо ви натрапили на 50 копійок 1992 року, то насамперед потрібно уважно перевірити монету, адже цілком можливо, що за неї можна отримати близько 20 тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Таку велику цінність для колекціонерів представляє саме 50-копійкова монета різновиду 3ВАг. Дізнатися про неї можна за кількома особливостями.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Насамперед потрібно звернути увагу на реверс - одна з гронок отримала не 5 ягідок, а лише 4. Це сталося через те, що монету карбували без спеціальних матриць на шаблонах і в результаті одна з ягідок просто "прилипла" до грона.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Другий момент: на аверсі монети середній тризуб трохи потовщений. З однієї зі сторін на ньому ніби засічка. Однак треба бути уважним, адже ця особливість притаманна і монет різновиду 3(1)ААм.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Додатковою ознакою є гладкий гурт - на ребрі немає жодної засічки. За словами експерта, монети зустрічалися і в обігу, тому цілком можливо, що у когось завалялися такі 50 копійок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гроші у вас у кишені: за яку монету можна виручити понад 5000 гривень.

Також наш портал інформував, дві пенсії за маленьку монетку: як виглядають 5 копійок, які коштують тисячі гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.