Попри повномасштабне вторгнення, українці продовжують отримувати пенсії та інші соцвиплати. В Україні пенсійний вік залежить від страхового стажу, який має людина, але щороку він збільшується.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Для оформлення пенсії необхідно подати пакет документів до Пенсійного фонду України (ПФУ).

Українці мають багато питань, і пресслужба Пенсійного Фонду час від часу, роз'яснює питання із призначеннями виплат від держави.

Нещодавно орган пенсійного забезпечення пояснив у якому вигляді мають подаватися документи про стаж для призначення пенсійних виплат.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Громадянин поцікавився, чи можна для призначення пенсії подавати нотаріально завірену копію трудової книжки.

Фахівці ПФУ повідомили, що для призначення пенсії необхідно подавати лише оригінал трудової книжки.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

У Фонді поз’яснили, що згідно з п.2.23. Постанови правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 № 22-1 Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" документи про стаж, вік та заробітну плату мають подаватися тільки в оригіналах.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Вплине...": українцям розповіли, як на "теплих" субсидіях позначиться продаж особистого майна

Раніше портал Знай інформував, можна отримати 300 гривень до пенсії: кому виплачують приємні бонуси

Також наш портал повідомляв, як не залишитися без пенсії: у ПФУ назвали важливу деталь