Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за змінами у своїх платіжках з комуналки, є дуже важливою інформацією щодо субсидій. Багатьох українців цікавить, як вплине продаж цієї осені майна на допомогу, яку надає держава.

Особливо українці переживають за субсидію, яка має допомогти під час опалювального сезону. Йдеться про дуже великі суми, такі як 100 тисяч гривень і більше.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби Пенсійного фонду України у соціальній мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Українка поцікавилася, як її фінансові операції вплинуть на допомогу: "Як вплине продаж майна на суму понад 100 тисяч гривень (планується у листопаді-грудні цього року) під час призначення субсидії на опалювальний сезон 2023-2024 років?".

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Фахівці Пенсійного фонду України заявили, що для призначення житлової субсидії на опалювальний період з жовтня 2023 року враховуються доходи домогосподарства, отримані у І-ІІ кварталах 2023 року.

Також зазначається, що доходи за листопад-грудень 2023 року враховуватимуться при призначенні житлової субсидії у травні 2024 року (пункт 14 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N°8 населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива").

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

Нагадаємо, від 300 до 570 гривень: пенсіонери отримають надбавки у жовтні.

Раніше повідомлялося, що робити, якщо відмовили у субсидії через борги: інструкція для українців.

Також, безробітним українцям підказали, коли можна звертатися за субсидією: "Не менше місяця...".