Українців попередили про чергову небезпеку, яку створюють діти чи безрозсудні дорослі. Йдеться про кросівки, закинуті на повітряні лінії електромереж. Енергетики розповіли про наслідки таких "ігор".

Про це пишуть на сторінці "Прикарпаттяобленерго" у Facebook. Експерти наголосили, що такі ігри дуже небезпечні, але ця проблема існує вже багато років.

При спробі закинути один кросівок на електропровід, другий може обірватися та вдарити електричним струмом на смерть. Крім того, такі пустощі на лінії електропередач можуть викликати коротке замикання, що загрожує пошкодженням мережі і навіть аварійним знеструмленням світла.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"Енергетики звертаються до батьків: поговоріть із вашими дітьми та поясніть усю небезпеку таких пустощів", ​​- йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Людей, які помітять кросівки на електропроводах, просять повідомити про це на гарячу лінію АТ "Прикарпаттяобленерго" за телефоном: 0 800-50-40-20.

А от якщо перед вашими очима буде обірваний дріт, від нього варто відійти на 8 метрів і викликати спеціалістів. До їхнього приїзду, якщо це можливо, варто охороняти місце біля дроту та попереджати перехожих.

Пост "Прикарпаттяобленерго", скриншот
Пост "Прикарпаттяобленерго", скриншот

Нагадаємо, "Питання надважливе...": у "Yasno" опублікували інформацію з приводу графіків відключення світла

Раніше ми писали про те, що прийде додаткова платіжка: хто з українців заплатить більше за газ у жовтні

Як повідомляв Знай.ua, у ДТЕК порадували українців приємною новиною: "Уже найближчими днями..."