Ціни на популярні продукти змінюються досить динамічно і здебільшого – у бік збільшення. Наприклад, у середині жовтня супермаркети підняли ціни на печериці, болгарський перець та капусту. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Останні місяці, через сезонні чинники, українці спостерігають зниження цін на популярні овочі, а також фрукти. Проте чимало продуктів досить активно зростають у ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Печериці

Популярні гриби коштуватимуть у середньому 144,33 гривні за кілограм. Цінник зробив досить відчутний ривок, адже ще у вересні середня вартість печериць складала 117,99 гривні за кіло. Діапазон цін на продукт коливається в межах 129,00-171,50 гривень за кіло в залежності від супермаркету.

Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін
Ціни на гриби. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Болгарський перець

Середня вартість перцю зросла із 121,96 до 129,37 гривні за кілограм. Цінники на продукт коливаються від 91,90 до 166,30 гривні за кілограм, залежно від торгової мережі.

Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін
Ціни на перець. Фото: скрін Мінфін

Капуста

Білокачанна капуста, якщо порівнювати з вереснем, подешевшала більш ніж на гривню – до 7 гривень за кілограм. Водночас зростають цінники на молоду капусту – з 16,88 гривні за кіло овочі подорожчали до 18,38 гривні.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, омлет стане делікатесом: в Україні знову різко злетять ціни на яйця.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети переписали цінники на соняшникову олію, гречку, молоко та яйця: скільки заплатимо у жовтні.