Прості українці, як і енергетики, вже навчені гірким досвідом минулої зими, коли окупанти нещадно обстрілювали енергооб'єкти, через що доводилося сидіти годинами без світла. Цього року "Укренерго" підготувалося до атак серйозно.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, як захищатимуть підстанції під час ракетних атак ворога по енергетичній інфраструктурі. Він зазначив, що жодна з країн не має чітких рішень, як захиститися від таких загроз, тому Україні довелося досліджувати тему самостійно.

Енергооб'єкт України, фото з вільних джерел
Енергооб'єкт України, фото з вільних джерел

"По-перше, треба сказати, що є активний захист. Це засоби ППО. І захист пасивний – це інженерні укріплення. От цей пасивний захист дійсно має три рівні. При чому ці три рівні і технічні рішення, як захищати наші об’єкти, доводилося знаходити українцям вперше", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Наразі енергетики завершують оновлення першого рівня захисту, базового. Він існує ще із зими 2022 року. А ось решта рівнів захисту, про які розповів Кудрицький, ще виконуються.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Оновлюють, десь покращують, нарощують, можливо, висоту відповідних бар’єрів. Що стосується другого рівня захисту і третього, то ці роботи зараз активно виконуються. Досить велика кількість наших підстанцій "Укренерго" буде захищена ще додатковим рівнем захисту, наприклад, від "шахедів". І це буде ще в цьому році", - висловився він.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в одній із областей України вже готово 6 черг для відключень світла: коли почнуть діяти

Раніше ми писали про те, що блекаути не за горами: як зігрітися вдома, якщо вимкнули опалення

Як повідомляв Знай.ua, субсидії на опалювальний сезон: у ПФУ дали важливе пояснення про перерахунок виплат