В Україні впали ціни на моркву - овоч продається в середньому на 26% дешевше, ніж тижнем раніше. Такій ціновій тенденції сприяє збільшення продукції на тлі масового збирання у місцевих господарствах. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.

Українські фермери знизили цінники на моркву в середньому на 26%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Продукцію намагаються реалізувати за ціною від 4 до 8 гривень за кілограм.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

За словами експертів, вартість морква почала знижуватися через насичення ринку продукцією на тлі масового збирання місцевих господарств. Також на ринок ринула морква невисокої якості, яка не підходить для тривалого зберігання.

На цю мить морква в Україні надходить у продаж у середньому на 58% дешевше, ніж за аналогічний період 2022 року. Така ситуація склалася через те, що багато фермерів розширили площі під цими коренеплодами, а сприятлива погода дозволила зібрати дуже добрий урожай.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

Проте не всі овочі радують українців за доступні ціни. Наприклад, дані порталу "Мінфін" показують, що у супермаркетах дорожчають огірки та помідори.

Так, середня вартість огірків зросла з 21,49 до 39,99 гривні за кіло, якщо порівнювати із вереснем. Тепличні огірки подорожчали більш ніж удвічі – до 73,90 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Помідори червоні, які у вересні в середньому коштували 42,58 гривні за кіло, продаються вже по 72,12 гривні. Рожеві помідори подорожчали з 47,43 до 68,93 гривні за кілограм.

Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін
Ціни на помідори. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, нові ціни на молоко, сметану та вершкове масло: за що українці заплатять більше.

Також наш портал інформував, сезон у самому розпалі: скільки грошей доведеться викласти за гарбуз, баклажани та кабачки у супермаркеті.

Крім того, ми писали, ціни не стоятимуть на місці: українців попередили про подорожчання картоплі, цибулі та тепличних овочів.