Не лише продукти чи засоби гігієни можуть отримати громадяни України, які через вторгнення російських окупантів опинилися у скрутному становищі. Ще українцям пропонують подати заявку на отримання фінансової підтримки.

Певні категорії мешканців Ужгорода, Кривого Рогу та Запоріжжя можуть зареєструватися на грошову допомогу від громадської організації "Голос Ромні" та некомерційною організацією Mercy Corps.

Так, щоб отримати допомогу, домогосподарства повинні відповідати соціально-економічному критерію та одному чи декільком критеріям уразливості.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Якщо ви отримували допомогу від міжнародних організацій раніше, то до нової реєстрації має пройти: 5 місяців після отримання допомоги, яка надходила з розрахунку на 3 місяці одним платежем, 2 місяці після отримання допомоги, якщо вона надходила трьома щомісячними платежами.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Соціальна допомога. Фото: Youtube
Соціальна допомога. Фото: Youtube

Пріоритетні групи: люди похилого віку 60+, люди з інвалідністю, маргіналізовані спільноти, люди з тяжкими хронічними захворюваннями.

За соціально-економічними критеріями пріоритет надаватиметься домогосподарствам, які (розміщені у порядку пріоритетності):

- переміщені протягом останніх 30 днів із районів, розташованих за 30 км від районів активних бойових дій або з тимчасово окупованих територій;

- проживають у районах активних бойових дій;

- мешкають на звільнених територіях, що перебували під тимчасовою окупацією;

- перебувають у стані переміщення понад 30 днів із районів, розташованих на відстані 30 кілометрів від районів активних бойових дій або з тимчасово окупованих та звільнених територій, що перебували під тимчасовою окупацією.

Критерії вразливості домогосподарств:

- проживають у колективних центрах, у пошкодженому внаслідок бойових дій житло чи безпритульні

- з людьми з інвалідністю

- багатодітні – 3 і більше дітей віком до 18 років, які мають лише одного з батьків (або батько, або мати)

- з одним або декількома дітьми молодше 18 років

- з вагітними жінками або грудьми, що годують.

- з людьми похилого віку 60+

- які очолює одна одинока/кілька самотніх людей похилого віку 60+

- безробітні люди передпенсійного віку 50-59 років, які не мають пенсії чи іншого джерела доходу

- з людьми з тяжкими хронічними захворюваннями.

Соціальна допомога. Фото: Youtube
Соціальна допомога. Фото: Youtube

Куди звертатись для реєстрації на грошову допомогу

Записатися на реєстрацію на отримання грошової допомоги можна за цими номерами: Запоріжжя – 0685571021, Кривий Ріг – 0953826998, Ужгород – 0688142788.

Графік роботи лінії – з понеділка до п'ятниці 3 10:00 до 17:00, технічна перерва з 13 до 14.00. Враховуйте, що лінії перевантажені, тому не завжди можна швидко додзвонитися.

Реєстрація триватиме щонайменше до кінця року. Під час розмови оператор задасть вам запитання щодо вашої поточної ситуації.

Якщо ви відповідаєте пріоритетним категоріям, вам призначать дату та час для особистої реєстрації та повідомлять, які документи необхідно взяти. У зазначений час ви повинні прийти до офісу “Голос Ромні” та пройти реєстрацію.

Після цього партнерська організація Mercy Corps обробляє дані для ухвалення рішення про допомогу. Цей процес може тривати до 4-6 тижнів і навіть довше залежно від навантаження.

Всі зареєстровані учасники отримують SMS від Mercy Corps про нарахування грошової допомоги або відмову в її наданні.

Гроші перераховуються на банківську картку, яку ви вказали під час реєстрації.

Нагадаємо, умільці вигадали маленьку худорлю, яка вбереже чоловічого "дружка" від холодів.

Раніше повідомлялося, що українцям нададуть безкоштовне житло: хто може взяти участь у програмі.

Також, обов'язково: українців закликали з'явитися до ПФУ, щоб не залишитися без субсидії.