Українська монета номіналом 5 копійок може принести своєму власнику суму еквівалентну двом пенсіям. Знайти такі копійки складно, але цілком реально. Як виглядає монета та чим особлива, показали на майданчику Violity.

Більшість українців отримує пенсії до 5 тисяч гривень, водночас мінімальна заробітна плата становить 6700 гривень. Цікаво, що деякі українські монети можна продати за еквівалентну суму кільком пенсіям.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, українські 5 копійок 1992 року випуску оцінили на аукціоні у 8024 гривні. Інтерес з боку колекціонерів обумовлений різновидом монети – 1.1ААк. Монета має велику насічку на гурті через помилку на монетному дворі.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою
Показати ще

Всього 5-копійчаних монет цього різновиду було випущено дуже мало, проте екземпляри все ж таки зустрічаються на аукціонах.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Експерти припускають, що деякі монети все ж таки потрапили в обіг і зараз цілком можуть лежати в когось у скарбничках чи старих гаманцях.

Варто зазначити, що розпізнати цінну монету кожен українець може самостійно, скориставшись даними з інтернету, або звернеться за допомогою до експертів у тематичних групах у соцмережах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монетка вартістю автомобіль: як виглядають 2 копійки, які продають за тисячі доларів.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.