Для всіх наших шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важливі новини. Справа в тому, що тепер в Україні діє новий порядок техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання в багатоквартирних будинках.

Важливо розуміти, що цей документ регулює взаємини між суб'єктами господарювання, яким дозволено обслуговувати внутрішньобудинкові системи газопостачання у багатоповерхових будинках та власниками квартир чи уповноваженими ними особами. Про це пише "На пенсії".

Також нормативний акт регламентує відповідальність таких суб'єктів за недотримання норм безпеки систем газопостачання. Наказ забезпечує обслуговування внутрішніх газових мереж у багатоповерхівках та позначає відповідальних за дотримання умов договору.

Інформація від НКРЕКП, скріншот: Facebook
Інформація від НКРЕКП, скріншот: Facebook

Незважаючи на прийняті норми, все ще залишаються невирішеними два питання:

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

- як саме оформляти договір на техобслуговування газових труб;

- яка вартість послуг з ТО внутрішніх газових мереж.

Газова труба, кадр з відео
Газова труба, кадр з відео

Що ще має вирішити НКРЕКП

На даний момент, згідно з українським законодавством, НКРЕКУ після ухвалення нормативного акта зобов'язана протягом 60 днів прийняти такі документи:

- типовий контракт на ТО внутрішніх газових труб у багатоповерхівках;

- принцип розрахунку лімітів за вартістю техобслуговування та перелік видів таких робіт;

- діапазон цін на послуги, пов'язані з обслуговуванням внутрішніх газових мереж.

Наголосимо, що, згідно зі статтею №19 Закону України про ЖКП, оператор ДРМ не може укладати договори на таке обслуговування, які не відповідають типовому контракту, який затвердив НКРЕКП.

Нагадаємо, що стосується всіх споживачів: "Нафтогаз" поділився важливою інструкцією.

Раніше повідомлялося, що можна померти: в обленерго попередили українців про серйозну небезпеку.

Також, "Люди голови ламають": як знайти нові реквізити на оплату доставки газу.