Енергетики закликали українців не перевантажувати електромережу та дотримуватись правил експлуатації електроприладів. Ігнорування цих правил може призвести до сумних наслідків. Про це йдеться у повідомленні "Харківобленерго".

Енергетики попереджають українців, що в осінньо-зимовий період однією з головних причин пожеж є перевантаження електромережі та неправильне використання електроприладів. Споживачів закликають дотримуватися простих правил, які допоможуть убезпечити себе та не додавати роботи рятувальникам.

Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео
Найбільші споживачі електроенергії. Фото: скриншот з відео

"Слід вчасно проводити ревізію електромережі, утримувати в справному стані розетки, вимикачі, рубильники та інші електроприлади. Категорично забороняється підвішувати абажури на електричних проводах, заклеювати електричні проводи шпалерами, зафарбовувати олійною фарбою, включати в одну розетку одночасно декілька приладів", - попередили енергетики.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Крім того, фахівці нагадали, що виходячи з дому, слід вимикати з розеток електроприлади, які працюють у режимі очікування. Це не тільки убезпечить від пожежі, а й допоможе зменшити суми у платіжках за світло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терміново перевірте всі розетки: саме це робить ваші платіжки за електрику ще більше.

Також наш портал інформував, діставайте свічки, заряджайте повербанки: експерт попередив, що сидіти без світла доведеться по 12 годин.

Крім того, ми писали, нарахують свої показники: у ДТЕК пояснили, як виправити помилкові показники лічильника електроенергії.