У новому опалювальному сезоні Україна знову зіткнеться з тривалими відключеннями електроенергії через масовані атаки росії на енергосистему.

Про це пише Reuters.

Робота без світла. Фото: скрін youtube
Робота без світла. Фото: скрін youtube

"Тисячі інженерів працювали протягом літніх місяців, щоб відремонтувати зламане обладнання, а удосконалений протиповітряний захист повинен зменшити вплив ракетних атак", - пише видання.

Проте, як пише Reuters, не було достатньо ані грошей, ані часу, щоб завершити підготовку до зими, що означає ще більше довгих ночей без світла, тепла та води для мільйонів українців, і більше проблем для бізнесу та економіки в цілому.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

"Багато зусиль пішло просто на те, щоб відремонтувати те, що було зруйновано. І чи вдалося нам створити додаткову стійкість? Чи ми в кращому становищі, ніж минулої зими? Я так не думаю. Це були великі зусилля, вони були успішними, але їх потрібно продовжувати", - сказав Маркус Ліппольд, керівник енергетичної групи у відділі розширення Європейського Союзу.

В червні Організація Об’єднаних Націй підрахувала, що потужність України з виробництва електроенергії після повномасштабного вторгнення скоротилася приблизно вдвічі.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

З майже 37 гігаватів (ГВт) більше ніж 19 ГВт було знищено або пошкоджено. Київська школа економіки оцінила прямий збиток енергетичній інфраструктурі України станом на червень у $8,8 млрд.

"Протягом останнього опалювального сезону, який тривав з жовтня по березень, під час якого температура опускається значно нижче нуля, пересічний українець, який живе далеко від лінії фронту, провів без світла близько 35 днів", - пише агентство.

Нагадаємо, цим українцям хочуть заборонити вимикати електроенергію: кого стосується

Раніше ми писали про те, що не гайте часу: експерт розповів, що має зробити кожен українець до опалювального сезону

Як повідомляв Знай.ua, 5-6 днів у повній темряві: експерт назвав міста, які першими поринуть у блекають