Деякі українські монети можна продати за тисячі та навіть десятки тисяч гривень. Однак цінний екземпляр потрібно спочатку розпізнати, що дуже непросто зробити "на око". Фахівці ресурсу "Монети-Ягідки" пояснили, як можна дізнатися про цінність монети.

Українці можуть гребти гроші лопатою, якщо їм пощастить знайти бодай кілька рідкісних монет. Деякі екземпляри можуть продатись за тисячі доларів, але щоб їх знайти потрібна велика удача та уважність.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Розпізнати цінну монету цілком реально самостійно. Для цього багато інформації в мережі, проте це займе багато часу, адже потрібно вивчити різновиди та безліч інших нюансів, які не завжди зрозумілі звичайній людині.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Найвірніший варіант – звернеться за допомогою до фахівців. Люди, які роками займаються пошуком цінних монет, можуть швидко виглядати дрібні деталі, що роблять копійку цікавою та дорогою. Знайти експертів можна у тематичних групах та пабліках у соцмережах та гроші за це, швидше за все, ніхто брати не буде.

Щоб фахівець точно визначив ступінь цінності монети, потрібно зробити фото аверсу, реверсу, а також гурту. Кадри обов'язково мають бути у високій якості.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монетка вартістю автомобіль: як виглядають 2 копійки, які продають за тисячі доларів.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.