Українці можуть помітно покращити фінансове становище, просто перебравши скарбнички. Деякі монети можуть продати за тисячі гривень. Як вони виглядають, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Деякі 10-копійчані монети можуть принести непогані гроші своєму власнику. Річ у тому, що певні їх різновиди високо цінуються нумізматами. Отже, вони готові віддавати великі суми, щоби поповнити колекцію новим екземпляром.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, 10 копійок 1994 року різновиду 2ГБк можуть коштувати від 2000 до 2600 гривень. Впізнати цю монету допоможуть ціла низка особливостей, зокрема:

  • гурт з великою насічкою;
  • хвостик грона №7 не стосується ягоди;
  • хвостик грона №3 короткий та тонкий;
  • четверте зерно третього колосу розімкнуто;
  • четверне зерно четвертого колосу стосується аркуша.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також мають цінність монети номіналом в 10 копійок 2001 року випуску та різновиду 2ІАм.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Продати таку копійку можна за 1000 гривень та дорожче, залежно від стану. Цінність монети полягає в її обмеженому тиражі – всього було випущено 5000 штук. Проте експерти заявляють, що її цілком реально знайти.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, монетка вартістю в автомобіль: як виглядають 2 копійки, які продають за тисячі доларів.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, уважно перевірте гаманці та заначки: які гривневі банкноти можна продати за десятки тисяч.