Пенсії та соціальні виплати для українських біженців за кордоном переказує "Укрпошта". Ця програма складається з кількох етапів, а зараз тестують перший.

На найпершому етапі перекази доступні для українських пенсіонерів та отримувачів соцдопомоги у Польщі, але згодом програму розширять й за межі інших країн. У заяві "Укрпошти" сказано, що українці можуть отримувати пенсії та соцвиплати міжнародними переказами у Польщі.

"Укрпошта". Фото: скрін youtube
"Укрпошта". Фото: скрін youtube

Для отримання своїх виплат варто подати заяву на виплату пенсії, або соціальної допомоги. Заяву можна одним із зазначених способів.

Способи подання заяви

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще
  • Онлайн, на офіційному сайті "Укрпошти";

  • У паперовому форматі. Для цього потрібно скласти відповідну заяву та надіслати за адресою: АТ "Укрпошта", вул. Хрещатик 22, місто Київ, 01001, Україна.

Грошовий переказ буде надісланий громадянину, у наступному місяці після подання заяви за адресою тимчасового перебування. Для того, щоб отримати гроші на місці, варто мати при собі посвідчення особи.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Тож, різні види пенсій за кордоном громадянам отримати можна дуже просто, лише надіславши заяву на Укрпошту або не виходячи з дому.

Для переселенців виплати ВПО не будуть відправлятися у інші країни. Якщо громадянин їде з країни без поважної причини більше, ніж на 60 днів, то виплати будуть скасовані. Поважною причиною вважається документально підтверджена ціль поїздки. Це може бути лікування, якісь справи та інше.

Нагадаємо, портал Знай інформував, можна втратити страховий стаж та залишитись без пенсії: важливий нюанс

Раніше на порталі Знай повідомлялося, у Пенсійному фонді назвали категорію українців, які залишаться без субсидій

Також, наш портал інформував, "Все через ж*пу...": в "Укрпошті" підказали клієнтам, що робити, якщо загубилася посилка