До списку найпопулярніших продуктів, які можуть подорожчати в Україні найближчим часом, увійшов цукор. Експерт розповів, до чого варто готуватися покупцям та чи загрожує дефіцит.

Свій прогноз озвучив радник директора з питань агропромислового комплексу оптового ринку "Шувар" Іван Стефанишин, пише agronews. Так, дефіциту цукру українці точно можуть не боятися, бо цього року аграрії посіяли практично на 35% більше буряків, ніж торік.

Цукор, кадр з відео
Цукор, кадр з відео

Незважаючи на відсутність дефіциту, у всьому світі ціни на солодкий продукт зростають. З цієї причини українські виробники захочуть експортувати більшу частину цукру.

"Дефіциту цукру точно не буде, навпаки, можна говорити про суттєве зростання виробництва. Проблема в тому, що на світовому ринку є дефіцит цукру… Це сприятливі умови для збільшення експорту цукру з України, і це позначиться на внутрішній ціні в Україні. Але різкого зростання не буде", – прогнозує він.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Також Стефанишин запевняє, що підвищення цін на пальне не так сильно впливає на подорожчання цукру, як багато хто вважає.

"Якщо дорожчають енергоносії, звичайно, зростає собівартість цукру, але не пропорційно. Тобто якщо енергоносії подорожчали, скажімо, на 20%, і хтось каже, що і ціна на цукор має зрости на 20% — це нісенітниця", - сказав він.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, дорожче на 36%: ціни на помідори, моркву та печериці зірвалися з місця.

Раніше ми писали про те, що "Скільки можна знущатися?": "Ощадбанк" залишив без грошей українку з немовлям

Як повідомляв Знай.ua, у гаманці вітер гулятиме: кому з українців можуть не виплатити лікарняні