В Україні планують перевіряти шлюби. Це допоможе уникнути незаконних схем, які використовують іноземці для отримання громадянства України.

Про це повідомила голова Державної міграційної служби України - Наталія Науменко в інтерв'ю виданню "Цензор.нет".

Вона розповіла, що існує багато випадків, коли громадяни інших країн одружуються лише для отримання українського громадянства. В ДМСУ проводять заходи для боротьби з недобросовісними громадянами. Науменко підкреслила, що вони працюють з Міністерством юстиції й пояснюють їм, що до шлюбу іноземців потрібно підходити більш жорстко.

Укладання шлюбу, фото: uainfo.org
Укладання шлюбу, фото: uainfo.org

Через це Міграційна служба вирішила піти іншим шляхом і врахувала досвід європейських країн. Влітку цього року був розроблений відповідний законопроєкт. Він передбачає так звані запобіжники для не справжнього шлюбу. Для отримання дозволу на проживання в Україні тепер іноземець повинен буде пройти таку процедуру:

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще
  • співбесіда з міграційною службою;

  • довести фактами, що з дружиною вони ведуть спільний побут та історія стосунків;

  • довести, що шлюб довгостроковий та є плани на майбутнє, які повинні збігатися з думкою дружиною.

Співбесіда, скріншот: Youtube
Співбесіда, скріншот: Youtube

Якщо в ході процедур виявиться, що іноземець користується шлюбом для своєї вигоди, то громадянства він не отримає ніколи. Але кримінальної та адміністративної відповідальності за законом України не передбачається. Єдиним наслідком буде скасування шлюбу, його просто визнають недійсним за рішенням суду.

Нагадаємо, портал Знай інформував, новоспечене подружжя розлучилося в день весілля: кохання протривало 3 хвилини

Раніше на порталі Знай повідомлялося, втрата документів: що робити та куди звертатися

Також, наш портал інформував, "Женихи повинні...": українцям розповіли про "пастки" ТЦК та повістки просто на розписі в РАЦСі