Оксана Жолнович – голова Міністерства соціальної політики України, яка висловила думку про необхідність зміни підходу до державних виплат.

В ході інтерв'ю, після питання журналіста, вона пояснила, що українцям не можна "засиджуватись у зоні комфорту". Збільшувати та розширювати соцвиплати не слід. Цю думку вона промовила і на міжнародному форумі.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

"Ми розпочали складну розмову про те, якою має бути нова соціальна політика в Україні. Сьогодні економічна стійкість така ж важлива, як і достатня кількість зброї на передовій", - заявляє Оксана Жолнович.

При цьому вона додає, що й мови бути не може про позбавлення виплат та пільг. Все, що гарантовано громадянину Конституцією, буде збережено. Але потрібно оптимізувати соціальні виплати. Наприклад, людина з інвалідністю отримує 100 різних виплат, але вона бачить необхідність у тому, щоб оформити лише одну, але "суттєву" допомогу.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Де потрібна людині з інвалідністю підтримка, забезпечити її нею — дати можливість опанувати нову професію, працевлаштуватися, адаптуватися та облаштувати житло.

Особи з інвалідністю. Фото: Youtube
Особи з інвалідністю. Фото: Youtube

"Якщо людина постраждала від насильства - виплата не допоможе; якщо у людини алкогольна залежність - виплата нашкодить, а не допоможе. Якщо молодий ветеран отримав поранення, йому потрібна якнайшвидша реабілітація та відновлення функціонування", - заявляє вона.

Нагадаємо, були аутсайдерами, а тепер найбажаніші працівники: пенсіонерам та студентам в Україні пропонують тисячі вакансій

Як повідомляв "Знай.ua", надбавка у 25% до пенсії: хто з українців може розраховувати на приємний бонус

Знай.ua писав, головне - не втратити навіть копійки: кому з українців краще не поспішати з оформленням пенсії