Появу геомагнітної бурі на Землі спричиняють корональні викиди мас. Магнітні бурі, що виникають внаслідок збурення магнітного поля Землі.

Бурі, які виникають в магнітному полі Землі по-різному впливають на організм людини. Частина людей не відчувають ніякого впливу, а й деяких з'являються головні болі, втома, різко змінюється настрій. Тому, людям, чутливим до таких явищ потрібно завчасно дізнатися про дати, коли очікувати магнітні бурі.

магнітна буря, фото Pxhere
магнітна буря, фото Pxhere

Про те, коли на Україну обрушаться магнітні бурі та якої сили вони будуть, спрогнозували в Центрі передбачень космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень (NOAA) США.

Якщо в вересні магнітні бурі були потужні, то в жовтні їх вплив на організм людини трохи зменшиться. Загалом прогнозують 1 сильну магнітну бурю, декілька середньої сили та малої сили.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Скрін, відео YouTube магнітна буря
Скрін, відео YouTube магнітна буря

Дати магнітних бур в жовтні 2023 року:

1 жовтня - магнітна буря, яка матиме середню силу

2 жовтня - сонячна активність буде невеликою, тому варто очікувати слабку магнітну бурю

5 жовтня - за прогнозами центру буде найсильніша магнітна буря в місяці. Не дивлячись на те, що найбільша сила впливу буде вранці, впливатиме на організм людини протягом всього дня

З 13 по 15 жовтня - бурі, які матимуть незначну силу

23-26 жовтня - магнітні бурі, слабкої сили

29 та 30 жовтня - серйозна сонячна активність, яка спричинить магнітну бурю середньої сили

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у вересні Землю накриють чотири магнітні бурі: в які дні потрібно уважніше ставитись до свого здоров'я

Раніше портал Знай інформував, метеозалежність міф чи реальність: факти про чутливість до погоди

Також наш портал повідомляв, "Обрушаться хвороби, гірші за коронавірус": українська тарологиня Яна Тимощук визначила головну небезпеку вересня