Сніжні кульки з бісквіту - варіант незвичайного рецепту, який обов'язково прийдеться до смаку кожному і по-справжньому прикрасить новорічний стіл.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти
Для бісквіту:
- Яйця - 4 шт
- Цукор - 200 гр
- Вода - 4 ст л
- Борошно - 125 гр
- Розпушувач - 0,5 пакетика
- Какао - 1 ст л
Для крему:
- Крохмаль кукурудзяний - 4 ст л
- Цукор - 250 гр
- Молоко - 500 мл
- Вершкове масло - 300 гр
- Ванільний цукор - 1 шт
- Кокосова стружка - за смаком
Приготування:
Нам знадобиться два бісквіти. Білки збиваємо до пишної маси, додаємо потроху цукор, продовжуємо взбивати. Тепер потроху збиваємо з жовтками, додаємо воду кімнатної температури. Збиту масу переливаємо у велику миску, додаємо муку, додаємо розпушувач, перемішуємо, додаємо какао. Тісто готове.
Тісто виливаємо у форму та ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів, режим випікання - верх і низ. Для двох бісквітів треба розлити тісто у дві форми. Так воно виглядає, коли готове.
Тепер з готового бісквіта потрібно повирізати кружечки спеціальною формочкою чи підручними способами, наприклад, стаканом.
Кульки накриваємо харчовою плівкою та ставимо у прохолодне місце. Поки вони вистигають, зробимо крем.
В миску висипаємо цукор, крохмаль і перемішуємо. Виливаємо молоко і розмішуємо до однорідності. Ставимо варити на водяну баню до загустіння. Коли крем зварився, його треба накрити харчовою плівкою і лишити, поки не вистигне до кімнатної темпаратури. Далі - додаємо до крему масло теж кімнатної температури. Збиваємо міксером до готовності крема.
Тепер можемо збирати наші кульки. Беремо кульку і змащуємо її кремом, на неї кладемо другу кульку, міцно притискаємо і теж обмащуємо кремом.
Тепер час обсипати кульки кокосовою стружкою, обкатати її, скільки тільки зможете. Останній крок - прикрасити наші сніжні кульки. Це може бути що завгодно: гранат, вишня, малині чи будь-яка інша ягода.
Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,