Після скандалу, що прогримів навколо співання угорського гімну на Закарпатті, голова села Сюрте Арпад Пушкар заявив, що не бачить проблеми.

За його словами, депутати Сюртівської об'єднаної територіальної громади співають гімн Угорщини протягом всієї його каденції, а це 26 років, і ні в кого жодного разу не виникло претензій, повідомляє КП в Україні.

"Після перших виборів не співали, тоді тяжко було – інших турбот повно, перші ж. А потім на всі свята, які стосуються держави, співаємо. Спочатку - український державний, а потім - наш національний", - заявив Пушкар.

Він зазначив, що в останні дні він та інші депутати їздять на допити в СБУ, як на роботу.

"Я вчора був, сьогодні троє поїхали на допит. Запитують, що було. Ну, що ми можемо сказати... говоримо те, що було: склали ми присягу - на вірність нашій державі, заспівали український гімн, а після цього хтось почав угорський співати. І ми на емоціях, не могли себе стримати, теж…", - каже голова села.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Скандал, в якому депутати Сюртівської сільської об'єднаної територіальної громади під час складання присяги виконали гімн Угорщини, також прокоментували в угорському посольстві.

Як повідомлялося раніше, МЗС України вручило послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту. Причина – факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах 25 жовтня.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав угорців, які живуть на Закарпатті, підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Українська сторона рішуче виступила проти такої прямої агітації. У МЗС заявили, що публічні заяви офіційних осіб Угорщини із закликами до українців угорського походження голосувати за певну партію – неприпустимі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що після присяги в Сюртівській ОТГ голова разом з депутатами співали гімн Угорщини.

Як повідомляв портал Знай.иа, у мережі показали справжню "Закарпатську свальбу", яку влаштовують для молодят за українськими традиціями.

Також Знай.иа писав, що Закарпатська стендаперка розсмішила пів-України наперекір уготованій долі.