Стало відомо про те, що карпатський мед із Закарпаття отримали статус продукту із захищеним географічним значенням.

Таким чином, повідомляється, що перелік продуктів з подібним статусом розширили через те, що був створений пілотний проект за підтримки гастротуризму в українській Бессарабії.

Гуцульська коров'яча та овеча бринза, а також Мелітопольська черешня тепер продукт із захищеним географічним значенням.

Ще ряд продуктів очікує своєї черги в реєстрації.

"Минулого року було визначено близько десяти вітчизняних продуктів із захищеною назвою, процедуру реєстрації яких здійснить проект ЄС "географічні вказівки в Україні", який фінансується самим Євросоюзом. Підсумкове число таких продуктів в скоро майбутньому може змінитися", - заявила нацексперт Валерія Бондаренко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Процедура реєстрації займає приблизно 12 місяців, і незабаром туди підключаться вина Закарпаття, Херсонський кавун, а також карпатський мед.

Поки що, більше ніякої інформації не розповіли, тому, все що залишається, насолоджуватись вищепереліченими продуктами українського виробництва.

Нагадавши, поліція накрила наркопритон з метадоном на дому, заправляла всім 20-річна запоріжанка.

Як повідомляв Знай.иа, на Франківщині 30-річний чоловік попався на вудку шахраїв. Чоловік думав, що купує трактор, а в підсумку залишився ні з чим.

Знай.иа писав, що американський президент Дональд Трамп впевнений, що Німеччина, Франція та інші країни ЄС повинні виділяти більше коштів на підтримку України.