2020 рік був, мабуть, найгіршим для виноградарства і виноробства. Цьому не сприяли ні погодні умови, ні інші фактори. Про це розповідають винороби Закарпаття, пише Mukachevo.net.

Зокрема, через карантин скасували багато фестивалів, де більшість приватних виноробів збуває свою продукцію. Постраждали і великі підприємства.

У виноробній компанії "Шато Чизай" (м.Берегово) також кажуть, що нинішній сезон для виноробів — один з найгірших за останні десятиліття. Виною тому пізні різкі морози, які вдарили в квітні вже під час розвитку кущів. А влітку виноградні кущі постраждали через холод і вологу.

Про нинішній неврожай говорять і дрібні підприємці. Зокрема, на винних підвалах родини Урста, що в селі Бене на Берегівщині. Тут планують отримати лише 30 тис. л вина, хоча в минулі роки вдавалося виробляти до 50 тис.л. винороби Ужгородщини та Мукачівщини кажуть, що втратили до третини врожаю на деяких ділянках.

За спостереженнями аграріїв, через посуху на більшості виноградників цього року порівняно з минулим врожайність знизилася на 25-40% (у 2019 р.було зібрано близько 100 тис. т).

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

З урахуванням ймовірного продовження опадів кампанія зі збору винограду, ймовірно, триватиме як мінімум до середини жовтня.

Нагадаємо, що Зеленський запровадив в Україні нове свято - "Закарпаття, гуляємо!"

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, Олег Скрипка залишив музику заради пляшечки червоного: "Друзі! Я дегустував!"

Також портал Знай.ua писав, що ужгородка зібрала сотні "алкогольних" етикеток - замість марок і фантиків