Пропонуємо вам дуже смачну закарпатську страву, яка підійде для любителів овочів, квасолі й перловки.

Смачно, ситно й дуже корисно - ось головні переваги кулінарної візитівки Закарпаття.

Читайте Знай в Google News!

У цієї страви є довга історія - вона була запозичена з єврейської кухні. Всім відомо, що іудеї готували човлент на свій шабат, який вважається великим святом. З часом рецепт змінювався - щоб довго не "ворожити" над інгредієнтами, процес приготування став простішим і особливих кулінарних навичок від господині на кухні не вимагає. Цю страву може приготувати як досвідчений кулінар, так і кухар-початківець.

Інгредієнти
400 г м'яса

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

100 г білої квасолі

50 г перловки або булгуру

1 цибулина

1 морквина

1 ст. л. солодкої меленої паприки

1 ст. л. томатної пасти

2 склянки овочевого бульйону (можна використовувати той, у якому варилася квасоля)

сіль

перець чорний мелений

2-3 зубки часнику

олія (для обсмажування)

Покроковий рецепт
Крок 1: промиту квасолю залити водою і залишити на 5-6 годин (можна на ніч), а потім відварити її до м'якості в цій же воді.

Крок 2: залити перловку чи булгур окропом, зварити до напівготовності (приблизно 15 хвилин) й викласти на дно горщика.

Крок 3: з квасолі злити воду (не виливати!) й викласти її у горщик зверху на перловку.

Крок 4: нарізане невеликими шматочками м'ясо обсмажити до готовності на олії, поперчити й посолити.

Крок 5: коли м’ясо вкриється золотавою скоринкою, викласти його у горщик на квасолю. На нього — часник, нарізаний дрібними кубиками.

Крок 6: нарізати цибулю кубиками, моркву — соломкою. Спасерувати овочі, додавши паприку й томатну пасту.

Крок 7: викласти засмажку в горщик. Заправити все спеціями за смаком і залити бульйоном, щоб рідина злегка вкривала верхній шар.

Крок 8: поставити горщик в духовку й запікати при 180-200°С 20-25 хвилин.

Нагадаємо, закусок існує просто неймовірна кількість, і це насправді гарний простір для творчості, адже можна щось вигадати саме з тих продуктів, що господиня має під рукою. У ході таких екскрементів можна створити свою фірмову страву.

Як повідомляв портал "Знай.uа" печінка по-берлінськи з яблуками: смачний покроковий рецепт

Також "Знай.uа " писав, як приготувати смачний рис з курячою печінкою і зеленим горошком