Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні. Такі страви дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли ще наші молоді прабабусі готували їжу в печі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ цілий ряд переваг у таких страв.
По-перше, це те, що вони дуже корисні. У горщику можна готувати без застосування масла, стінки горщиків створюють паровий ефект, блюдо при цьому не вариться, а нудиться, і це зберігає максимум вітамінів і мікроелементів.
По-друге, вони відкривають необмежений простір для імпровізації. У горщики можна закладати все, що ви хочете, що є в холодильнику. Змішуйте м'ясо, крупи, овочі, і спеції абсолютно різними способами, наскільки вистачить вашої фантазії.
І нарешті, страви в горщиках зазвичай прості в приготуванні і добре виходять навіть у новачків. Їжа під час приготування майже ніколи не пригорає, її навіть не потрібно перемішувати. Необхідно лише скласти всі інгредієнти в горщик, закрити кришкою і відправити на час в духовку.
Пельмені з сиром в горщиках
Інгредієнти:
300 г готових пельменів
500 мл води
50 г твердого сиру
1 морква
1 цибулина
30 г вершкового масла
2 ст. л. сметани
1 ч. л. солі
Приготування:
- Відвари пельмені в підсоленій воді до напівготовності.
- Дрібно наріж цибулю, натри моркву на крупній тертці.
- Обсмаж овочі на вершковому маслі до м'якості.
- Змішай пельмені з овочами і розклади по керамічним горщикам.
- Наполовину заповни горщики бульйоном від пельменів.
- Зверху змасти сметаною і посип тертим сиром.
- Готуй пельмені в духовці 45 хвилин при температурі 180 градусів.
- До столу подавай в гарячому вигляді.
Смачного!
Раніше портал Знай.ua описав
Також портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про