У 1929 році у газеті «Наш рідний край» був опублікований перелік з 8 порад для збереження доброго здоров’я.

Частина цих порад є актуальною і у 2020-ому році, а частина порад здаються дивними.

Закарпатська краєзнавиця Яна Керечанин-Черленяк опублікувала фото історичного видання на власній сторінці у соцмережі Фейсбук.

Серед порад краянам 100 років тому - дотримування правил гігієни. Для цього необхідно:

  • Багато рухатись на свіжому повітрі
  • Спати при відкритому вікні.
  • Не брати до рота немиті предмети.
  • Також завжди необхідно сидіти прямо.
  • Мити руки перед їжею, їсти овочі і пити багато молока.
  • Необхідно багато купатись.
  • Двічі на день чистити зуби.

Цікавою є одна з порад «ніколи не плювати на землю». До речі, у наших предків це вважалось великим гріхом.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Нагадаємо, журналістка з Дніпра Ірина Носачова поділилася секретом того, як їй вдалося скинути за дев'ять місяців 45 кілограмів. Рівно рік тому все почалося з правильного харчування, і так триває і донині.

Восени 2019 року випадково побачила по ТБ програму за участю Юлії Науменко з «Зважених та щасливих», в якій говорилося, що та допомагає багатьом скинути зайву вагу. Ірина написала Юлії, і та зареєструвала дніпрянку в програму-марафон.

В рамках марафону для тих, хто бажає схуднути, розробляли раціон з прорахунком всіх калорій. Щотижня учасник отримував меню з рецептами, за якими потрібно готувати, але всі інгредієнти треба зважувати.

Ірина не займалася спортом ні хвилини. Дніпрянка зізналася, що деякі підозрювали її в підступі, в тому, що журналістка з'їла якусь чарівну таблетку. Однак все це завдяки правильному харчуванню.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що львів'янка перемогла коронавірус і поділилася наболілим: "Люди з глузду їдуть у своїй невірі"

Також портал Знай.uа писав, що маленькому львів'янину потрібна термінова операція, мама благає про допомогу: "Любчик мріє бігати"

Також портал Знай.uа писав, що українка все життя гнула спину в селі, щоб прогодувати "міських" діток: "Мамо, давайте курей, помідори"