Ціна газу для закарпатців у порівнянні з жовтнем зросла на 23%.

НАК "3акарпатгаз" оголосив про встановлення ціни газу для населення у листопаді 2020 року на рівні 8,81 грн/куб.м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки).

З наближенням опалювального сезону блакитне паливо стрімко подорожчало. Враховуючи, що в основі розрахунку українських цін лежать імпортні паритети, вартість газу в Україні також зросла. Проте після новорічних свят паливо почне традиційно дешевшати.

Інформація про збільшення вартості газу обурила закарпатців. Люди в соцмережі Фейсбук гнівно обговорюють нову ціну блакитного палива. Закарпатці масово пишуть, що нова вартість просто не під’ємна для простих людей.

"Це ціна для суддів, депутатів і таких як вони, ну не для простого люду", - пише Анна Мельничук.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Це вже не смішно. Така сума за куб. Це зима починається і газ дорожчає. Та навіщо було знижувати, а потім піднімати так. Дурдом іще за транспортировку плати", - обурюється Мирослава Анталовці.

Велика різниця, порівняно з весняною вартістю, викликає запитання.

"Ніхто так і не оприлюднив звідки взялася різниця в ціні 2,9 і 8,9. Якщо подивитися заяви уряду то вони закупили дешевий газ, де він подівся", - пише Евгений Гелебрант.

Люди просять підняти й заробітні плати та соціальні виплати, адже не мають можливості сплачувати блакитне паливо по новій ціні.

"Нехай і пенсії, зарплати та дитячі також підвищують, щоб було за шо платити, а то скоро не те, що дома сидиш, бо люди не мають на чому добратися на роботу, а ще з голоду і від холоду помремо, а не від ковіду не дай Бог…", - пише Славка Долинич.

Закарпатці говорять і про карантин, адже через нього багато людей втратили роботу:

"Підвищувати тарифи в період епідемії, коли люди без роботи - Злочин", - зазначає Володимир Михайлович Бутько.

"Треба об'єднання громадян України, і просто не платити за газ. Бандюги", - закликає Іра Оріщук.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що в Україні за добу 8 899 нових хворих на коронавірус, 157 померло.

Також портал Знай.uа писав, що енергетичний ринок України спотворений, саме через це виникають збитки і підвищення тарифів.

Також портал Знай.uа писав, що у Хмельницькому двоє малюків загинули у власному будинку – батьки та комунальники звинувачують один одного.