Печеня з риби по-закарпатськи

Дуже смачна риба, тушкована в горщику.

Інгредієнти:

  • філе риби (судак, хек, минтай) – 500-600 г
  • рослинна олія – 100 мл
  • цибуля – 2 шт.
  • томатний соус – 3 ст. л.
  • червоний молотий перець – за смаком
  • рибний бульйон – 250 мл
  • часник – 0,5 зубчика
  • рублена зелень – 2 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • перець горошком – 5-6 шт
  • лавровий лист – 1-2 шт.

Приготування:

  1. Залити рибу водою, довести до кипіння, вкинути лавровий лист, кілька перців горошком. Варити 40 хвилин.
  2. Рибне філе посипати сіллю, нарізати шматочками і обсмажити в 50 мл рослинної олії до легкого золотистого кольору.
  3. Ріпчасту цибулю подрібнити і підсмажити на олії.
  4. Додати томатний соус і червоний мелений перець.
  5. Влити бульйон і трохи посолити. Довести до кипіння.
  6. На дно горщика покласти лавровий лист і перець горошком. Потім укласти смажену рибу.
  7. Залити бульйоном з цибулею. Заправити розтертим часником і зеленню.
  8. Накрити кришкою і поставити в духовку. Запікати печеню з риби 50 хвилин при 180 градусах (враховуючи час нагрівання духовки).

Можна розкласти рибу в порційні маленькі горщики. Тоді час запікання трохи зменшиться.

До столу печеню з риби подавати в горщику. До риби можна відварити картоплю.

Популярні новини зараз
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Раніше портал Знай.ua писав про морквяний торт на сковороді з сирно-банановим кремом - ідеальний десерт для збереження осикою талії.

Також портал Знай.ua писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.

Також портал Знай.ua писав про те, що корисно знати, і смачно їсти: 8 поживних властивостей хурми, про які ти навіть не здогадуєшся.