Закарпатець Владислав Чопак займається виноробством протягом чотирьох років. Цьогоріч вирішив зробити ліцензію, аби могти продавати своє вино. Однак до цього часу отримати її не може. Повідомляє Закарпаття.

У селі Середнє Ужгородського району Владислав Чопак має 3 гектари засаджені виноградом, де вирощує кілька сортів винограду.

"Тут, на цій ділянці, ростуть європейські сорти, зокрема сорти Токайського регіону, оскільки наші кліматичні умови дуже близькі до Токаю, який тут недалеко на 70 км від нас, а саме – Харшлевелю, Фурмінт та Жовтий Мускат. Один червоний сорт – це Каберне Совіньйон", — розповів Владислав.

Вино чоловік зберігає у підвалі. Він розповів, що виноград подрібнюється, гребні від ягід відділяються, після цього йде процес настоювання вина.

"Для білого – 1 день, для червоного – 3 тижні. Потім пресується, цей сік подається сюди в підвал у ємність, тут він бродить, далі йдуть переливи й зняття з дріжджів", - розповів чоловік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Аби продавати вино власного виробництва, чоловік вирішив отримати ліцензію. Владислав каже, що він рік збирав необхідні документи, а в березні цього року подав їх для оформлення ліцензії.

"У Законі України №481 "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового…" є перелік з чотирьох документів, які я маю надати. Це: декларація відповідності, про яку я казав, це договір з лабораторією, документ про те, що я вніс річну плату за ліцензію. У тій відмові, що я отримав, чорним на білому написано, що не вистачає таких і таких документів. Це відверте порушення законодавства представниками Податкової служби. Тому зараз я подаю скарги в прокуратуру на ДПС", — розповів Владислав Чопак.

Нагадаємо, що закарпатці залишилися без вина цього року - сухий закон.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський запровадив в Україні нове свято - "Закарпаття, гуляємо!"

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі накрили підпільну "алкофабрику" - поїли українців шмурдяком замість вина.