У Словаччині на автомагістралі D1 з`явилися нові вказівники, які орієнтують водіїв як дістатися до Ужгороду (Закарпаття). Деякі водії вважають, що назва українського міста написана неправильно.

"Я гадаю, що це друкарська помилка. Їжджу щодня майже по всій Словаччині, але ніколи не стикався з подібним. На мою думку, на дошці має бути написано словацькою Uzhorod", — каже один з водіїв на ім'я Павол.

Інші думку підтримують і вважають, що їх вводять в оману. Зокрема, автомобілісти не розуміють, чому у назві міста Ужгород дві літери "H".

"Це помилка, дорожня служба, мабуть, не знає, як правильно писати "Ужгород". Мені цікаво, скільки грошей вони витратили на таку безглуздість", - каже інший водій з Кошице.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Утім, у Національній автомобільній компанії (NDS) заявили, що жодної помилки нема. Вказівник з позначкою "Ужгород" було затверджено Міністерством транспорту та Президією поліції. Згідно зі стандартами назви іноземних населених пунктів подаються мовою відповідної держави, на території якої знаходиться пункт призначення. У даному випадку кирилична літера "г" транслітерується як "h", а "ж" - як "zh" у англійській мові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що закарпатка підкорила турецьку Говерлу

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Тернополі встановили рекорд України заради захисників

Також, "Знай.uа" писав, що пенсіонерка з Ужгорода зробила немислиме на Говерлі і вразила визнанням