Майже 630 тисяч закарпатців мають серцево-судинні захворювання. Про це сьогодні розповів директор обласного центру кардіології та кардіохірургії Роман Соскида.

За словами кардіолога, на Закарпатті протягом року від цих захворювань помирають близько 8,5 тисяч людей.

"Це в першу чергу хворі, які мають ішемічну хворобу серця, це 250 тисяч таких хворих у нас в області. Це гіпертоніки, яких є 315 тисяч в області. Це хворі, в яких підвищений рівень холестерину в крові, це хворі, які зловживають сіллю, мають неправильний спосіб харчування", — пояснив Роман Соскида.

Вікові зміни органів і тканин, обмінні порушення призводять до гіпертонії, гіпертрофії міокарду, інфарктам, інсультам, серцевої недостатності, атеросклерозу судин та іншого, що скорочує життя і викликає цілий ряд обмежень. Ці явища стрімко наростають і молодіють.

Знижується працездатність, пам'ять, інтелект, зір, слух, переносимість навантажень. Через раптові судинні катастрофи – інфаркти та інсульти ідуть з життя чи стають інвалідами не тільки старі люди, а й порівняно молоді.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у Чернівцях попрощалися з померлим від раку журналістом ТСН: "Згадували тільки хороше, він так хотів"

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, що в Україні за добу 4 027 нових хворих на коронавірус, 64 померло.

Також портал Знай.uа писав, що тернопільські хірурги врятували жінку зі смертельним "букетом" і перемогли рак.