На Перечинщині в дубових лісах найбільше полюють за «крушняками» – дубовими білими. Ці осінні білі гриби є надзвичайно смачними і дуже цінними.

За крушняками полюють лише восени. Гриби найчистіші, як зазначають аси тихого полювання. Їх консервують, висушують та заробляють на них, продаючи відповідним клієнтам, пише ГК.

Називають їх на Перечинщині дубовими грибами, чи крушняками, оскільки сама шапка у цих грибів темно-коричневого забарвлення, а корінь товстий і дуже міцний.

Для багатьох на сьогодні гриби є чи не одним із рятівних методів виживання, коли є сезон. Подружжя Марія та Василь Король із Зарічева теж постійно грибарять у місцевому лісі. Таємниць, де збирають ті найцінніші білі гриби – крушняки, не видають, а багатим трофеям дуже радіють.

Цими днями подружжя уполювало грибів аж на п’ять порядних кошиків. На усі ці скарби знайшлися і охочі клієнти, як зазначають мисливці тихого полювання. Ціна за кошик білих першосортних грибів – від 300 гривень.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

фото goloskarpat.info

фото goloskarpat.info

"Але можна домовитись і на більшу ціну. Раніше з реалізацією було значно краще, завдячуючи іноземним туристам. Наразі ж кордони закриті через той вірус, то й важче у продажу. Клієнтів знаходимо серед місцевих", - каже Василь.

Нагадаємо, що заробітчани із Закарпаття залишили Чехію без грибів.

Як повідомляв портал Знай.uа, грибний сезон таїть небезпеки: які дари лісу краще не класти до кошика.

Також портал Знай.uа писав про холодний спосіб засолювання грибів: як заготувати рижики, грузді, вовнянки, сироїжки.