На Закарпатті склали петицію проти закриття психлікарні. Про це розповіли в сюжеті "Першого інформаційного".

Повідомляється, що в Вільшанах Хустівського району розташована унікальна реабілітаційна лікарня, де знаходяться пацієнти, від яких відмовилися інші медзаклади. Не так давно стало відомо, що лікарню планую приватизувати і закрити. У зв'язку з цим українці склали петицію на Сайті президента України з метою не допустити цього.

Читайте Знай в Google News!

петиція проти закриття Ольшанської психлікарні, скріншот: Facebook

У петиції українці вказали, що проти закриття Вільшанської обласної психлікарні, адже ця установа довгі роки була домом для душевнохворих. Навіть коли фінансування психлікарням урізали, тут створили фермерське господарство, на якому працювали пацієнти. Таким чином лікарня змогла пережити брак фінансів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Крім того Вільшанська психлікарня чи не єдина установа такого типу, яка відмовилася від замків на дверях і перебування пацієнтів в ній не схоже на тюремний режим.

"Вони бачать карту. На карті клачок землі, а поруч, озеро, гори і... "Ну у мене є джип, але я хочу ще й Ferrari". Там хворі, від яких відмовилися родичі, які не мають грошей на ліки і на їжу."- розповів автор петиції Віталій Баранов.

Віталій Баранов, кадр з репортажу першого інформаційного: Facebook

Петиція була розміщена на порталі 18 серпня і за цей час зібрала 250 голосів з 25 000 необхідних.

Не допустити приватизацію: закарпатець подав петицію про не закриття Обласної психіатричної лікарні

Петиція про не закриття унікальної лікарні, з європейськими методами лікування. Обласну психіатричну лікарню у селі Вільшани на Хустщині планують приватизувати. У цьому закладі, медики – справжні фанати своєї справи. Не відвертаються від хворих на туберкульоз та усіляко намагаються дати затишок кожному пацієнту. Колишній працівник закладу не залишився осторонь такої звістки – зареєстрував петицію на сайті Президента України аби її підписало якомога більше небайдужих осіб.

Geplaatst door Перший Кабельний op Woensdag 19 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що від Кличка вимагають негайно переглянути план мосту на Троєщину

Як повідомляв портал "Знай.uа", від Зеленського вимагають змінити гімн України

Також, "Знай.uа" писав, що комунальники Філатова змусили дніпрян нюхати унітази