В Ужгороді пройшов благодійний забіг "Біжу за Давидика". Участь у марафоні взяли майже дві з половиною сотні ужгородців – дорослих та дітей.

Про це повідомила пресслужба Ужгородської міськради.

Марафон відбувся задля порятунку дворічного ужгородця Давида Довганича, у якого діагностували доброякісну пухлину головного мозку зі злоякісним ростом.

За повідомленням організаторів, хлопчина уже переніс дві надскладні операції, одну в Ужгороді, другу — в Німеччині. За друге лікування родині до кінця серпня необхідно сплатити 46 тис. євро. Сім’я Давидика наразі продає своє майно і шукає можливість знайти суму, якої не вистачає, — 15 тис. євро.

Ужгородцям вдалося зібрати 210 тисяч і 2 гривні на лікування малечі. Участь у марафоні взяли майже дві з половиною сотні ужгородців – дорослих та дітей. Дистанцію у 10 км бігли 52 учасників, 5 км – 86, 2 км – 68, дитячу дистанцію у 500 метрів додали 38 маленьких ужгородців.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

фото: Ужгородська міськрада
фото: Ужгородська міськрада

Долучилися до благодійної акції і представники Ужгородської міської ради.

Члени організації «Твори добро, Бро» планували акцію ще раніше, коли діяли всі карантинні обмеження. Вирішили не гаяти більше часу, бо кошти на лікування потрібні терміново, тому обрали формат здорового заходу на свіжому повітрі. Усі зібрані гроші передадуть родині Давидика.

У рамках марафону відбулася благодійна безпрограшна лотерея, а також реалізовувались пам’ятні футболки «Твори добро, Бро». Всі зібрані кошти передані сім’ї Давида Довганича.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тернопільські молодята "подарували" своє весілля маленьким сиротам - жодних букетів, лише іграшки

Як повідомляє портал «Знай.uа» Маленька лялечка потребує термінової операції, рідні молять про допомогу - "Врятуйте нашу Олівію"

Також «Знай.uа» писав, що Юна полтавчанка захопила залізною волею в інвалідному візку, не під силу навіть дорослим: "Мрію жити"