Міська рада Ужгорода прийняла рішення посилити карантинні заходи у зв'язку з тим, що місто потрапило з 17 серпня в "помаранчеву" зону карантину.

"У зв’язку із тим, що Ужгород потрапив у "помаранчеву" зону, відсьогодні у місті припинено планові госпіталізації пацієнтів, відповідний наказ підготовлено управлінням охорони здоров’я міськради. Це не стосується ургентних хворих, тобто тих, хто потребує невідкладної медичної допомоги, надання допомоги вагітним, новонародженим. Усі пацієнти мають проходити тестування на коронавірус", - йдеться у повідомленні.

Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Вікторія Тимчик висловила стурбованість тим, як розвивається епідемічна ситуація в Ужгороді в останні 2 тижні. На жаль, місто утримує сумне лідерство як за показниками захворюваності, які майже вдвічі перевищують середні по області, також в Ужгороді найбільша кількість активних хворих.

Крім того, керівників комунальних медустанов зобов'язали вивчити потребу розгортання додаткових ліжок на випадок потрапляння в "червону зону" і засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів та переглянути запаси медикаментів.

Також повідомили, що 80% хворих на коронавірус переносять хворобу у легкій формі, 20% – середня та важка форма, 5% – потребують інтенсивної терапії, тобто лікування у реанімаційних відділеннях.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Додамо, що на ранок 18 серпня загалом на коронавірусну інфекцію захворіли 1100 ужгородців, 555 вже одужали, 16 людей померли.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На Прикарпатті не послаблюватимуть карантин - заважає лише один показник

Також портал «Знай.uа» писав Карантин відміняється? ВООЗ закликала світ більше не запроваджувати обмеження

Також портал «Знай.uа» писав, що У Львові помер чоловік з пересадженою підшлунковою - не прижилося