На Закарпатті роздрукують а підручники румунською мовою. Про це розповіли в сюжеті "Суспільного".

Повідомляється, що в Ужгогороді, на поліграфічному підприємстві "Патент" планують роздрукувати 25 тисяч підручників румунською і молдавською мовами.

Читайте Знай Google News!

Підприємство має закінчити друк підручників до 20 серпня. За словами директора поліграфії "Патент" Івана Ключевського, підручники будуть призначені для дітей 3 і 7 класів і друкуються за рахунок держбюджету. На це виділили майже 2 мільйони гривень.

"Українська мова для румунських шкіл, було "Я досліджую світ"…. Для румунських і молдавських шкіл це і інформатика та інтегрований курс літератури." - прокоментував Іван Ключевський.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Також він додав, що підручники молдавською та румунською мовами друкують не тільки для шкіл Закарпаття, але і для Чернівецької області та Одеси.

Співробітники підприємства відповідально поставилися до цього завдання і перевіряють кожен підручник на всіх етапах процесу виготовлення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що київських школярів змусять зубрити Біблію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Україні дітям дозволили отримувати освіту вдома за власним бажанням. Це право поширюється як на тих дітей, які тільки починають навчання, так і тих, хто вже спробував навчатися в школі.

Також, "Знай.uа" писав, що українцям пообіцяли курси державної мови, платити за них не доведеться.