Ви відкрили пляшку кетчупу й зависли над питанням, куди його тепер подіти?

У холодильник чи можна спокійно залишити в шафі? Ось що кажуть експерти, пише Simple recipes.

Кетчуп — не м'ясо і не молоко. У ньому багато оцту, солі, томатної кислоти й цукру. Це все природні консерванти. До того ж, під час виготовлення кетчуп варять, а це значно продовжує його "життя". Тому Міністерство сільського господарства США дозволяє зберігати навіть відкриту пляшку при кімнатній температурі.

Кетчуп. Фото: скрін youtube
Кетчуп. Фото: скрін youtube

Але, є один важливий момент. Якщо ви користуєтесь кетчупом часто й пляшка порожніє за тиждень-два, тоді шафа — цілком окей. Та якщо соус може стояти у вас місяцями, або ж на вулиці спека, тоді без холодильника краще не ризикувати.

Популярні новини зараз
Силове затримання та "бусифікація": що категорично не можуть робити ТЦК "Такого в історії не було": експерт назвав міста, на які наступатиме армія росії Українки отримають підвищені пенсії незалежно від стажу Орхідеї будуть чудово квітнути все літо, якщо правильно їх поливати: все необхідне є на кожній кухні
Показати ще

"Після відкриття соус втрачає насиченість через контакт із повітрям. Смак, як і в солоних огірків, слабшає" — пояснюють експерти.

Саме холод уповільнює ці зміни. Зберігання в холодильнику допоможе зберегти текстуру, солодкувату пікантність і томатний аромат.

Також міністерство США рекомендує зберігати відкритий кетчуп у холодильнику не довше 6 місяців. Але якщо на вигляд, запах чи смак щось пішло не так — краще викиньте.

Кетчуп. Фото Freepik
Кетчуп. Фото Freepik

Отже, якщо ви поливаєте кетчупом усе — шафа підійде. Якщо ж смакуєте рідко — нехай охолоджується. І головне — завжди закручуйте кришку.

Раніше ми повідомляли, примхлива морква: де вона найкраще зберігається та довго не псується?

Ці продукти краще їсти сирими: так вони зберігають максимум користі - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, 10 речей і продуктів, які не можна зберігати у пластикових контейнерах.