Щоб зберегти банани свіжими якнайдовше, потрібно враховувати кілька ключових моментів.

Причина, чому банани так швидко псуються, полягає в етилені – газі, який вони виділяють у процесі дозрівання. Цей газ стимулює швидке дозрівання, а отже, і псування фруктів.

Однак існує кілька способів продовжити свіжість бананів на кілька додаткових днів. Про це повідомляє Express.

Банани. Фото: скрін youtube
Банани. Фото: скрін youtube

Огортаємо стебло в харчову плівку

Оберніть стебло бананів харчовою плівкою або фольгою, щоб затримати виділення етилену та продовжити свіжість бананів.

Популярні новини зараз
Українці забудуть про дешевий інтернет: озвучено нові тарифи Кому з українців можуть перерахувати пенсію: названо категорію та причини Бронювання від мобілізації скасують у три кліки: держава запровадила нову функцію Зняв гроші або отримав переказ: за що банки почнуть блокувати українцям картки
Показати ще

Занурюємо стебло в воду

Щоб продовжити свіжість бананів, занурте їхнє стебло у воду. Це зменшує виділення етилену і уповільнює дозрівання.

Заморожуємо очищені банани

Щоб зберегти банани на довше, заморозьте їх. Очистіть, наріжте на шматочки і покладіть у герметичний контейнер або пакет. Заморожені банани ідеальні для смузі, десертів і випічки, зберігаючи свої властивості кілька місяців.

Банан, скріншот: YouTube
Банан, скріншот: YouTube

Інші корисні поради для зберігання бананів

  • Окремо від інших фруктів: Багато інших фруктів, таких як яблука, також виділяють етилен, що може прискорити дозрівання бананів. Тому банани краще зберігати окремо від інших фруктів.
  • Вибирайте стиглі, але не перестиглі банани: Купуйте банани, які вже стиглі, але не мають коричневих плям. Такі банани збережуть свою свіжість на довше.
  • Не мийте банани перед зберіганням: Волога може сприяти розвитку бактерій, що призведе до швидкого псування плодів. Мити банани краще безпосередньо перед вживанням.
  • Правильна температура: Оптимальна температура для зберігання бананів — 12-15°C. У холодильнику банани можуть втратити свій смак і текстуру, тому краще тримати їх в темному, прохолодному місці при кімнатній температурі.

Нагадаємо, яблука та виноград стають дорожчими за екзотичні фрукти: як змінилися ціни на "зимові вітаміни"

Раніше ми писали про те, що чому авокадо – це лотерея, і як нарешті навчитися його вибирати

Крім того, Знай.ua повідомляв, економимо на закусках? В Україні перед Новим роком різко змінилися ціни на мандарини та апельсини