Перерахунок тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення анонсували з 1 листопада. Подорожчання торкнеться побутових споживачів, які мешкають у місті Володимир Волинській області. Про це на facebook-сторінці повідомляє місцевий водоканал.

У комунальному підприємстві заявили, що ситуація змусила піти на непростий крок – переглянути тарифи для населення. Це пов'язано з тим, що зросли витрати на пальне, виплату зарплат, а також збільшення екологічного податку. При цьому споживачам нагадали, що старий тариф намагалися утримувати ще з 2022 року.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

"Варто зауважити, упродовж трьох років, від початку повномасштабного вторгнення, підприємство намагалося триматись на плаву з діючими тарифами, попри постійне зростання основних складових витрат", - заявили у водоканалі.

Зазначається, що різниця у тарифах для водоканалу покривається з місцевого бюджету, але через брак коштів це не можуть робити у повному обсязі. У зв'язку з цим побутовим споживачам лише частково підвищать вартість послуг.

Популярні новини зараз
Старшокласникам оновили шкільну програму – вибору не залишать Перспективи "заморозки" війни в Україні надто високі: коли чекати на рішення і кому це вигідно Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube
Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Так, з 1 листопада 2024 року тариф на водопостачання зросте на 2,57 гривні та становитиме 18,38 гривні за кубометр. Водночас каналізація подорожчання відчутніша - на 5,04 гривні та становитиме 29,09 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям компенсують 15% від платіжки: кому полегшать комунальний тягар.

Також наш портал інформував, неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію.

Крім того, ми писали, борги за комуналку: як уникнути відключення світла, газу та води.