Пенсійний фонд України пояснив, як призначаються пенсії військовим.

Згідно зі статтею 50 Закону України від 9 квітня 1992 року № 2262-XII “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби”, для військових існують різні терміни призначення пенсій:

  1. Військовослужбовці строкової служби отримують пенсію з дня звільнення або з дня виписки з госпіталю (якщо інвалідність встановлена до трьох місяців після звільнення). Члени сімей таких військових отримують виплати з дати смерті годувальника або з моменту виникнення права на пенсію.
  2. Військові контрактної служби (рядові, сержанти, офіцери) отримують пенсію з дня звільнення, але не раніше дати останньої зарплати. Пенсія членам їх сімей призначається з дати смерті військового.
  3. Особам, звільненим за станом здоров’я чи нещасний випадок пенсія нараховується з дня встановлення інвалідності, якщо звернення за пенсією було подане вчасно.
  4. Військовим, поновленим на службі нарахування починається з дати поновлення.
  5. Особи, які звільнені через кримінальне правопорушення без позбавлення звань, можуть звернутися за пенсією після звільнення.

У разі несвоєчасного звернення пенсію нарахують лише за 12 місяців до дати подачі заяви.

Військовий пенсіонер. Фото: youtube
Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Центр національного спротиву звертає увагу на загрозу російської пропаганди, що намагається створити образ мобілізації в Україні як несправедливої. Водночас наголошується, що Україна бореться за своє виживання, а мобілізація — єдиний шлях до захисту від загарбників.

Популярні новини зараз
Мобілізація чоловіків 50-60 років: ТЦК пояснили перспективи Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді
Показати ще

Раніше ми повідомляли, як ветерани та їхні родини зможуть вийти на пенсію?

Уряд України підвищив виплати для сімей військових- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, військовим обіцяють пільговий стаж, пенсію отримати стане простіше.