Масові рейди ТЦК: що можуть вручити чоловікам, які оновили дані

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Військовослужбовці ТЦК посилили інформування військовозобов'язаних українців, зокрема, почали активніше шукати тих, хто не оновив дані. За словами юриста, якщо патруль ТЦК зупиняє чоловіка з оновленими даними, то є ймовірність, що його з порожніми руками не відпустять. Такому громадянину випишуть не повістку, а направлення на ВЛК. Такий документ може бути вручений не лише особисто, а й надіслано поштою.

Більше жодного опалення: газовики попередили українців із газовими плитами

Популярні новини зараз
Тисяча гривень на дорозі не валяється: пенсіонери можуть подати заяву та підняти собі виплати Чоловік прожив все життя з трьома статевими членами: ось, що виявили медики нижче його поясу Що не можна робити, якщо вас зупинили ТЦК: інструкції від юриста Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

Українцям, у чиїх будинках встановлені газові плити, заборонили використовувати їх не за призначенням у опалювальний сезон. А саме – опалювати за їх допомогою житлові приміщення. Як підкреслюють газовики, українці нерідко використовують газові плити як додаткове джерело обігріву. Однак такий "альтернативний спосіб" обігріву є небезпечним для здоров'я та життя. При тривалому використанні газової плити згоряння газу може бути неповним, що є причиною інтенсивного виділення чадного газу. Такий газ є отруйним для людини.

Запасайтесь баклажками: будуть непередбачені перебої водопостачання

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Деякі українці можуть зіткнутися із непередбаченими перебоями централізованого водопостачання. Корінь проблеми – тарифи. Наприклад, КП "Дрогобичводоканал" накопичив мільйонні борги через те, що в структурі тарифу для населення закладено стару вартість електрики. У комунальному підприємстві пояснюють, що з 1 червня 2024 р. регулятор встановив економічно обґрунтовані тарифи для всіх споживачів, крім населення. Однак це не послабило проблеми з боргами, оскільки з червня знову подорожчала електроенергія.

Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Міністерство оборони України прийняло рішення провести детальну перевірку всіх осіб, які отримали відстрочку від мобілізації завдяки бронюванню. Для цього дію всіх рішень щодо бронювання може бути тимчасово призупинено до 15 листопада 2024 року. Міноборони спільно з Міністерством економіки отримали доручення уряду розробити нові критерії для визначення підприємств, установ та організацій як критично важливих для держави. Поки ці критерії не будуть переглянуті та затверджені, процедура бронювання працівників тимчасово зупинена.

Школярі ще й досі бояться: педагог розкрив приховану проблему української освіти

Школярі на уроці
Школярі на уроці

Українські школярі й досі відчувають страх перед вчителем — це проблема, яка не зникає роками. Про розповів Євген Кравченко, учитель історії у "Школі супергероїв" у Дніпрі. На думку Кравченка, цей страх поширюється на всіх школярів, незалежно від місця їхнього навчання, і навіть присутній серед учнів лікарняних шкіл. Євген Кравченко розповів, що в лікарняних школах часто зустрічаються діти з різних навчальних закладів області. І в багатьох з них спостерігається одна й та сама реакція: коли вчитель приходить до палати, дитина заздалегідь готується до чогось неприємного та нудного. Така установка робить навчання складнішим і створює додатковий бар'єр у спілкуванні.