Тарифи на проїзд у громадському транспорті планують підняти через підвищення акцизів на пальне та подорожчання електроенергії.

Плата за проїзд у комунальних автобусах, тролейбусах та трамваях може збільшитись у Вінниці. Про це інформує видання "20 хвилин".

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Щоб забезпечити стабільну роботу громадського транспорту, місцева влада розглядає варіант перегляду тарифів у трамваях, тролейбусах та муніципальних автобусах.

Тролейбус, фото Знай
Тролейбус, фото Знай

Популярні новини зараз
Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати Наймолодшого директора школи в Україні ТЦК оголосив у розшук: "Це буде раз у раз" Головне за 20 жовтня: ТЦК вручатимуть не лише повістки, бронювання припинили, а з водою будуть перебої Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК
Показати ще

Так, пропонується підняти вартість проїзду в електротранспорті до 12 гривень, а в автобусах – до 15 гривень за одну подорож. Крім того, зміняться ціни проїзних квитків.

Так, проїзний на 30 днів з лімітів у 130 поїздок коштуватиме:

  • для громадян, які не мають пільг - 750 гривень;
  • для студентів ВНЗ, закладів профтехосвіти денної форми навчання – 375 гривень;
  • для школярів – 255 гривень.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Безлімітний проїзний на 30 днів коштуватиме 1125 гривень. Очікується, що нові тарифи почнуть діяти вже цього року – з 15 грудня. Чи подорожчає проїзд у приватних маршрутках Вінниці – поки що невідомо, це питання поки що не розглядалося владою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, маршрутники братимуть більше грошей за проїзд: готується нове підвищення тарифів.

Також наш портал інформував, громадський транспорт може стати безкоштовним для всіх: українців обнадіяли новою ініціативою.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть користуватися безкоштовним транспортом: одна з європейських країн зробила поблажку.