Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Так, з 2025 року в Україні чекають серйозні зміни щодо виплати пенсій.

Про це стало відомо завдяки інформації від експерта з пенсійного права, журналіст Сергій Коробкін у новому відео на YouTube.

Оформлення пенсій, скріншот: Facebook
Оформлення пенсій, скріншот: Facebook

За словами Коробкіна, згідно із проектом закону про держбюджет на 2025 рік, якщо пенсіонер тривалий час не знімав гроші з пенсійної картки або вчасно не пройшов ідентифікацію, виплату пенсії не лише призупинять, а й можуть списати всі кошти, які надійшли на картку у попередні місяці.

"Якщо людина протягом шести місяців не забирає свою пенсію на пошті, не знімає з пенсійної картки, і не витрачає гроші онлайн із пенсійної картки, тобто взагалі жодного руху грошей протягом півроку не відбувається, то виплату пенсії припиняють до з'ясування обставин", — пояснює Коробкін.

Популярні новини зараз
Керівник прокуратури у 42 роки отримує 785 000 грн пенсії: розібратися чому – не виходить Головне за 20 жовтня: ТЦК вручатимуть не лише повістки, бронювання припинили, а з водою будуть перебої Більше жодного опалення: газовики попередили українців із газовими плитами Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси
Показати ще

Оформлення пенсій, скріншот: Facebook
Оформлення пенсій, скріншот: Facebook

Експерт нагадав, що з 2014 року для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) було запроваджено особливі умови отримання пенсії. Вони мали кожні 6 місяців проходити ідентифікацію. Однак під час карантину та воєнного стану ці вимоги були пом'якшені.

Коробкін попереджає: "Проект закону про бюджет на 25-й рік передбачає, що Ощадбанк має повернути Пенсійному фонду залишок коштів, що утворився на 1 січня 25-го року на рахунках переселенців".

Журналіст наголошує на важливості своєчасного проходження ідентифікації та регулярного користування пенсійною карткою. Він рекомендує: "Краще заздалегідь пройти ідентифікацію або підстрахуватися, зняти всю суму, або зняти хоча б трохи, або розрахуватися карткою в магазині, наприклад, якусь дрібницю придбати, щоб був хоч якийсь рух за рахунком".

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Коробкін також розповів про способи проходження ідентифікації: особисто звернутися до місцевого відділення ПФУ, авторизуватися в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду, пройти ідентифікацію за допомогою відеоконференцзв'язку чи особисто Ощадбанку.

Для пенсіонерів, які перебувають за кордоном, експерт рекомендує отримати в закордонній дипломатичній установі України документ, що засвідчує, що особа жива, і надіслати її разом із заявою про проходження ідентифікації до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, європейські тарифи, а пенсії менше $100 на місяць: як українці виживають на такі мізерні виплати.

Раніше повідомлялося, пенсії та субсидії до кінця року: чи отримають українці свої виплати.

Також, зростання податків неминуче: тепер думають, як підвищити ПДФ.