Багато українців опинилися на межі виживання через стрімке зростання цін у магазинах. Однак у разі повернення відключень електроенергії, слід очікувати на нову хвилю подорожчання.

Які продукти можуть збільшитись у ціні насамперед, розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Супермаркет, ціни. Фото: скрін youtube
Супермаркет, ціни. Фото: скрін youtube

В Україні слід очікувати на подальше зростання цін на продукти, яке може відбутися вже найближчими місяцями. Дорожчатимуть овочі, фрукти, а також хлібобулочні вироби.

До чергового сплеску ціни основні продукти харчування можуть призвести можливі відключення електроенергії.

Популярні новини зараз
Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка Мільйони, знайдені у голови МСЕК Крупи, можуть повернути: заява прокуратури Залужний розкритикував мобілізацію: досі принципи з часів Петра I Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада
Показати ще

Тарас Висоцький пояснює, що на ринку є продукти, які дуже чутливі до електропостачання. Наприклад, частка енергоносіїв у кінцевому виробництві хлібобулочних виробів значна, тому відключення відбиваються вартості таких продуктів.

Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube
Хліб у супермаркеті. Фото: скрін youtube

Крім того, в зимовий період необхідно забезпечувати належне зберігання овочів та фруктів, а для цього потрібна електроенергія. Якщо будуть відключення, то включатимуться генератори, а в такому разі вартість електроенергії значно вища і це також закладається в кінцеву вартість продукції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна заощадити до 100 грн на кожному кіло: де вигідніше купувати м'ясні продукти.

Також наш портал інформував, українці стануть ще біднішими: як інфляція посилила тиск на гаманці.

Крім того, ми писали, продукти та послуги можуть подорожчати в половину: ціни на електроенергію вдарять по всіх.