Військовий ЗСУ Олександр Матяш заявив, що для перемоги у війні проти росії необхідно залучити до лав захисників не тільки чоловіків, але й жінок та пенсіонерів.

Він зазначив, що добровольців стає все менше, а більшість людей, які йдуть до армії зараз, роблять це з необхідності. Серед нових військовослужбовців є як контрактники, так і мобілізовані чоловіки різного віку. Однак цього недостатньо, щоб забезпечити успішну перемогу України.

ЗСУ / фото: Pinterest
ЗСУ / фото: Pinterest

"Добровольці закінчилися. Зараз до війська йдуть ті, хто змушений це робити. Але для перемоги в цій війні мають долучитися всі — включно з жінками і пенсіонерами. Без цього ми не зможемо перемогти, і Україна може втратити свою незалежність" — підкреслив Матяш.

Водночас, Верховна Рада поки не розглядає законопроєктів щодо зниження мобілізаційного віку. Член комітету з питань нацбезпеки та оборони Федір Веніславський повідомив, що на даний момент немає офіційних вимог знизити вік для мобілізації до 25 років, хоча такі розмови іноді виникають у неофіційних обговореннях.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Можете навіть не пробувати: які послуги недоступні чоловікам без військового документа Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина
Показати ще

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube
Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Народний депутат Олександр Ющенко вважає, що зниження мобілізаційного віку могло б посилити мотивацію молоді, яка здатна краще виконувати бойові завдання. Але поки що таких рішень не приймали.

Однак слід пам'ятати, що ТЦК лише виконувала свою роботу. Іншими словами, якби росія не розпочала війну, співробітникам ТЦК не довелося б видавати повістки. Слід також підкреслити, що росія є єдиним ворогом України. У цьому відношенні існує чітка різниця з українською армією. Українські солдати проходять ретельну і тривалу підготовку перед тим, як відправитися на фронт. З іншого боку, російські війська просто кидають на поле бою, не зважаючи ні на готовність, ні на життя солдатів.

російський терорист використовує воїна ЗСУ як живий щит \ кадр з відео
російський терорист використовує воїна ЗСУ як живий щит \ кадр з відео

Росіяни не сприймають українців як рівних і навіть як людей. Це видно з їхньої поведінки на окупованих територіях. Вони прийшли нас вбивати. Україна бореться за існування, і наш єдиний ворог - це росія і росіяни, які руйнують наші домівки і наші життя. Якщо ми не будемо захищати наші землі, тобто не будемо діяти, росіяни прийдуть до наших домівок і змусять нас воювати, але не для того, щоб захищати нас, а щоб вбивати інших людей в Європі, і таким чином змушуючи нас захопити інші території.

Раніше ми повідомляли, хто має імунітет від мобілізації?

Військовий облік жінок- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, загальна мобілізація, хто підлягає призову?