Рейди територіальних центрів комплектування у публічних місцях не лише сприяють мобілізації, але й підвищують свідомість українських громадян. Як зазначила офіцерка Київського ТЦК Лариса Козак в інтерв'ю на телемарафоні, кількість добровільних візитів до центрів комплектування помітно зросла після впровадження цих заходів.

Рейди в парках, на зупинках громадського транспорту та інших місцях масового скупчення людей, попри критику з боку деяких громадян, мали позитивний ефект. За словами Козак, це допомогло нагадати громадянам про їхній обов’язок перед державою, а також підвищити рівень відповідальності та свідомості у питаннях мобілізації.

облави ТЦК, мобілізація в Україні \ скріншот з відео
облави ТЦК, мобілізація в Україні \ скріншот з відео

"Явка дійсно збільшилась, люди стали активніше звертатися до нас за повістками або добровільно приходити до ТЦК. Можливо, це сприяло підвищенню свідомості громадян", — пояснила офіцерка.

Проте не всі готові йти на контакт. Лариса Козак наголосила, що багато українців продовжують уникати зустрічі з представниками ТЦК, і в таких випадках примусові заходи залишаються необхідними. Це підкріплюється тим, що рейди в публічних місцях не порушують прав громадян, адже діють у межах чинного законодавства.

Популярні новини зараз
Водії хапаються за серце: на АЗС рекордне подорожчання Учні залишаться без відпочинку: школи скасовують осінні канікули Небезпечні дати, містична мета путіна, і що буде на фронті: огляд пророцтв відомих провидців на зиму 2024 Ухилянтам скасовують куплені відстрочки: чоловіків чекають масові перевірки
Показати ще

"Примусове оповіщення допомагає забезпечити, щоб усі громадяни виконували свій обов’язок, але дуже багато залежить від самої людини. Якщо є розуміння відповідальності, люди добровільно з’являються до ТЦК", — зазначила представниця центру.

Козак також зазначила, що люди з актуальними військово-обліковими документами не підпадають під жодні затримання під час рейдів. Закон дозволяє спонукати громадян самостійно прийти до ТЦК і виконати свій обов'язок.

Нагадаємо, ЗСУ пояснили масові рейди ТЦК на концерти та ресторани: час дорослішати

Раніше ми розповідали, що "Мобілізація провалена": нардеп пояснила, що у військо вимагають відправляти 18-річних

Також, штрафів від ТЦК можна уникнути: що треба знати