Народна депутатка Марія Іонова в ефірі День.LIVE розповіла, що іноземні партнери України наполягають на зниженні мобілізаційного віку. За її словами, така ініціатива пов'язана з необхідністю зміни підходу до мобілізації та підвищення ефективності військової підготовки.

Іонова відзначила, що влада має врахувати помилки, зроблені під час двох попередніх мобілізаційних кампаній.

"Компанія провалена і наслідки є критичними, ми зараз бачимоїх на фронті" - резюмувала вона.

На думку депутатки, важливо забезпечити мотивованих громадян не лише через обов’язок, а й шляхом надання фінансової підтримки, доступу до кредитів та можливостей для ввезення автомобілів. Це має на меті зробити мобілізацію більш привабливою та підтримати тих, хто готовий добровільно захищати країну.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Бронювання ретельно переглянуть ТЦК: Україною ширяться масові перевірки "Немає сенсу мобілізувати": кого з чоловіків навіть не чіпатиме ТЦК Українцям не повністю виплатять першу "теплу" субсидію: у чому причина Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Окрім питання мобілізаційного віку, депутатка підкреслила необхідність зменшення корупції в системі військових комісій та територіальних центрів комплектування. Іонова зауважила, що в нинішніх умовах це є важливим кроком для забезпечення прозорості та справедливості процесу мобілізації.

"Ми маємо не відлякувати українців, а створювати позитивні стимули для громадян, щоб вони мали бажання добровільно долучатися до лав захисників, а не відчували себе змушеними виконувати цей обов'язок під примусом", — підсумувала Марія Іонова.

Нагадаємо про масові облави ТЦК: де і як вручатимуть повістки під час мобілізації

Раніше ми розповідали, що жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно

Також, на блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі