Для населення мають бути встановлені економічно обґрунтовані тарифи на водопостачання та водовідведення. Інакше водоканалам загрожує колапс. Про це йдеться у повідомленні "Тернопільводоканалу" у соцмережі facebook.

Повноцінна робота водоканалів під загрозою через низку факторів, серед яких ворожі обстріли, брак кадрів, зростання цін на електроенергію та реагенти для очищення води.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Встановилася ситуація, коли довоєнні тарифи не покривають значної частини витрат, які йдуть на забезпечення громадян водою.

"Єдиний вихід із плачевної ситуації — встановлення економічно обґрунтованого тарифу для населення. Проте підвищити вартість послуги не вдається", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою Будуть призвані у двох випадках: нові правила мобілізації чоловіків старше 50 років В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Якщо регулятор не змінить тарифну політику і не дасть добро на перерахунок вартості послуг, то українцям слід очікувати негативних наслідків. Це можуть бути як перебої з водопостачанням, так і повне банкрутство водоканалів та припинення надання послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "сюрприз" напередодні зими: комунальники заявили про підвищення тарифу на 40%.

Також наш портал інформував, рахунки оформлені на людину, яка не живе у квартирі: українцям сказали, чи можна отримати субсидію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, працівників комунальних служб змушують забути про зарплати: керівники радо підтримують цю практику.