Держава надає субсидії на комуналку та купівлю твердого палива всім, хто потребує допомоги. Однак за певних обставин у виплатах можуть відмовити чи навіть скасувати вже призначені. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Субсидіанти мають пам'ятати, що це не довічна державна допомога. Якщо у майновому чи соціальному статусі сім'ї відбулися зміни, то ПФУ вимагає попереджати їх протягом 30 днів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Основні причини скасування субсидій:

  • прострочена заборгованість строком понад три місяці та у розмірі понад 680 гривень;
  • угоди у розмірі понад 50 тисяч гривень, зроблені протягом 12 місяців перед призначенням субсидії;
  • наявність депозиту на суму понад 100 тисяч гривень;
  • невиконання зобов'язань щодо виплати аліментів протягом трьох місяців;
  • помилкові дані або несвоєчасне подання інформації про доходи та майнове становище.

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Таки у 2024 все закінчиться? Україна має всі шанси почати переможний шлях у війні з росією Чоловік прожив все життя з трьома статевими членами: ось, що виявили медики нижче його поясу На Закарпатті 16-річний хуліган побив, а потім і поглумився над 62-річною сусідкою Пенсіонерам платитимуть додаткові 2400 грн щомісяця: як скористатися новою програмою
Показати ще

Якщо з якоїсь причини ПФУ скасував субсидію, то людина може повторно звернутися за допомогою після усунення причини. Наприклад, якщо допомогу скасували через борг, його слід сплатити або укласти договір про реструктуризацію. Далі потрібно звернутися до ПФУ з новою заявою, декларацією та копією договору.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, оформлення субсидії заднім числом: у Мінсоцполітики попередили українців.

Також наш портал інформував, якщо отримуєте менше – вам недоплачують: скільки маємо платити різним категоріям пенсіонерів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, допомога чи підстава? Що потрібно зробити українцям, щоб через субсидії не було проблем із судом.