У Коломиї вирішили відзначити найкращих учнів місцевих ліцеїв, нагороджуючи їх стипендіями. З вересня по травень найуспішніші ліцеїсти будуть отримувати від 500 до 3000 гривень щомісяця.

Розмір стипендії залежатиме від їхніх досягнень, зокрема від участі в олімпіадах та перемог у конкурсах-захистах наукових робіт МАН. Про це повідомив міський голова Коломиї Богдан Станіславський на своїй Facebook-сторінці.

Цього року стипендії будуть виплачувати 70 учням. Але не тільки учні отримають заохочення — вчителі, які підготували переможців Всеукраїнських олімпіад, також отримають надбавку до заробітної плати. Ця надбавка становитиме від 5% до 50% залежно від результатів.

Школярі на уроці
Школярі на уроці

"Ці діти та їхні вчителі прославляють нашу громаду, тому ми завжди шукаємо способи винагородити їх за такі важливі досягнення. Це не лише вдячність за працю, але й мотивація продовжувати старанно вчитися" — написав Станіславський.

Популярні новини зараз
Відстрочку скасують: кого зі студентів можуть мобілізувати В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн Неприємний сюрприз від "Ощадбанку": як не потрапити в пастку Мінімум 2400 грн: пенсіонерам готують доплати, які залежатимуть від стажу
Показати ще

Міський голова також наголосив, що ці учні — майбутнє громади. Вони вже сьогодні демонструють високі досягнення, а в майбутньому творитимуть успіхи для всієї громади. Важливо, щоб молодь була добре освічена і мотивована до нових звершень.

Раінше ми повідомляли, які стипендії в українців у Польщі?

Студентам платитимуть незважаючи на оцінки, хто зможе отримати незвичайні стипендії- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, студенти отримають 8 тисяч гривень допомоги.